دسته: علوم اجتماعی

فناوری ارائه

ارائه، فعالیتی است که همگی ما تجربه‌اش را داشته‌ایم. صرف نظر از علاقه یا عدم علاقه، ارائه‌ فرصتی را برای نشان دادن دانش و تسلط بر موضوع و انتقال آن به دیگران فراهم می‌کنند ارائه‌ همچنین راه خوبیست برای افزایش مهارت‌های گفتاری و شنیداری به شمار می‌آیند. (بیشتر…)

بحث گروهی

راه‌های بسیاری برای تقویت مهارت‌های گفتاری و شنیداری وجود دارد. شاید بپرسید، «اصلاً چرا مهارت‌های گفتاری و شنیداری اهمیت دارند؟» پاسخ این است که مهارت‌های گفتاری و شنیداری، ما را در برقراری ارتباط مؤثر با دیگران توانمند می‌سازند. بدین‌وسیله می‌توانیم هم ایده‌ها و نظرات خود را بیان کنیم و هم به دیدگاه‌های مخالف با احترام گوش فرا دهیم. یکی از راه‌های پرورش این مهارت‌ها، شرکت در بحث‌های گروهی است. (بیشتر…)

بررسی دیدگاه مخالف

در هر بحثی، چه نوشتاری و چه گفتاری، با نظرات متفاوتی مواجه می‌شوید. اگرچه داشتن یک نظر محکم برای به هدایت بحث مهم است، اما پرداختن به نظرات دیگران نیز به همان اندازه اهمیت دارد. این همان چیزی است که ما آن را «بررسی دیدگاه مخالف» می نامیم. (بیشتر…)

گوش دادن فعال

شما در کلاس نشسته‌اید و به سخنان استادتان گوش می‌دهید هم‌زمان افکارتان شروع به حرکت می‌کند. شما به این فکر می‌کنید که ناهار چه بخورید یا در مهمانی چه بپوشید. می‌شنوید که معلم‌تان چیزی در مورد آنچه در آزمون خواهد آمد می‌گوید و شما به طور خلاصه آن را یادداشت می‌کنید. ولی دقیقا نمی‌دانید که منظورش چیست، به خودتان می‌گویید که بعداً جستجو می‌کنم. شب آزمون ساعت‌ها در مورد آن موضوع تحقیق می‌کنید. اگر هنگام درس از مهارت‌های گوش دادن فعال استفاده می‌کردید، می‌توانستید از این کار اجتناب کنید. اما چگونه می‌توان شنونده متمرکزتری شد؟ به کمک مهارت‌های گوش دادن فعال! (بیشتر…)

مهارت‌های ارائه

همه در طول زندگی تحصیلی و حرفه‌ای خود گاهی مجبور می‌شویم که مطالبی را به دیگران ارائه کنیم. دلایل بسیاری برای ارائه وجود دارد. از ارائه نتایج پژوهش گرفته تا پیشنهاد اجرای یک طرح جدید. یادگیری مهارت‌های ارائه، به ما کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس بیشتری یک ارائه تاثیرگذار داشته باشیم. (بیشتر…)