دسته: روانشناسی

گرداب افکار منفی

نگرانی، بخشی طبیعی از زندگی، اما گاهی دردسرساز

حتماً برایتان پیش آمده که نگران چیزهایی شوید: نگران امتحان فردا، سلامتی یکی از نزدیکان، آینده‌ی تحصیلی یا شغلی، یا حتی مسائل بزرگ‌تری مثل مشکلات اقتصادی یا محیط زیست. نگرانی و فکر کردن به مشکلات، تا حدی طبیعی و حتی مفید است. به ما کمک می‌کند تا برای آینده برنامه‌ریزی کنیم یا راه‌حلی برای مسائل پیدا کنیم. (بیشتر…)

اختلال وسواس فکری-عملی (OCD)

کتاب: راهنمای شفقت به خود برای OCD
نویسنده: کیمبرلی کوینلن
پیشگفتار: جان هرشفیلد
این کتاب راهنمایی جامع و عملی برای افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) است که با استفاده از تکنیک‌های شفقت به خود، به آنها کمک می‌کند تا با ترس‌های خود روبرو شوند، احساسات دشوار را مدیریت کنند و در مسیر بهبودی قدم بردارند. (بیشتر…)

هوش چیست؟

انسان همواره به دستاوردهای خود افتخار می‌کند، از شتاب‌دهنده‌های ذرات گرفته تا شعر و حتی بازی‌های رایانه‌ای. تمامی این پیشرفت‌ها به لطف یک ویژگی ارزشمند در انسان ممکن شده است: هوش. (بیشتر…)

راهنمایی یا مشاوره

در علوم روانشناسی و تعلیم و تربیت، دو مفهوم «راهنمایی» و «مشاوره» به‌عنوان فرآیندهای حمایتی مطرح هستند که هدف آن‌ها کمک به افراد در حل مسائل، بهبود تصمیم‌گیری و ارتقای کیفیت زندگی است. بااین‌حال، این دو مفهوم تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند که شناخت آن‌ها می‌تواند به استفاده مؤثرتر از هر یک کمک کند. در این مقاله، ابتدا تعاریف علمی هر دو اصطلاح را ارائه داده و سپس با استفاده از یک استعاره کاربردی، تفاوت آن‌ها را به‌وضوح تبیین می‌کنیم. (بیشتر…)